top-title contact

Stage opdracht! Onderzoek intern transport

Voor de aankomende periode zijn we op zoek naar een stagiaire die een onderzoek kan doen naar interne transportmiddelen die ons kunnen ontlasten.

                                    stage opdracht! Onderzoek intern transport

Algemeen:

Bij Wicro Plastics worden diverse producten gemaakt, zowel halffabricaten als samengestelde producten (eindfabricaten) met als gemeenschappelijke deler kunststof. Deze producten worden gemaakt in onze spuitgietafdeling en onze assemblageafdeling.

In de spuitgiethal staan diverse spuitgietmachines waarbij met een bepaalde frequentie producten op een pallet afgevoerd moeten worden.
Deze handelingen gebeuren nu door een operator die deze producten aflevert op een bufferlocatie. De operator heeft verschillende werkzaamheden waarbij
dit heen en weer lopen “verloren” tijd is.

In de assemblagehal staan diverse stations waar producten geassembleerd worden. De onderdelen voor deze stations worden vanuit de “supermarkt” aangeleverd op pick-up point in de assemblagehal.
Deze pick-up point worden door een logistiekmedewerker vanuit de supermarkt bevoorraad (2 bin systeem).

Opdracht:

Onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het lopen van operators te beperken en het bevoorraden van de pick- up point te vereenvoudigen.

Wij zijn op zoek naar een HBO stagiaire met een technische / logistieke achtergrond die voor Wicro Plastics een onderbouwd voorstel/ aanbeveling kan uitwerken. Hierbij moet in de onderbouwing het volgende zijn aangeven:
- Wat is de huidige situatie;
- De mogelijke alternatieven moeten gewogen zijn;
- De nieuwe gewenste situatie aangegeven / beschreven;
- Onderbouwing van de voor- en nadelen;
- ROI berekening;
- Verdere aanbevelingen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marcel Kessels op 06-19429400 of Yvonne Jansen op 077-2400114.

Wicro-spuitgieten   Wicro-assemblage   Wicro-matrijzen   Wicro-natlakken