surface_moc.png

Welkom bij Wicro Plastics

Wij adviseren, spuitgieten, assembleren, bouwen matrijzen en nemen het volledige logistieke proces uit handen. Maar we gaan nog verder dan dat. We maken niet alleen een onderdeel, we vóelen ons onderdeel. Onderdeel van jullie proces, succes en toekomst.

Daarom geven onze mensen jou als klant op plezierige wijze net dat duwtje waardoor het beter en leuker wordt. Betrokken mensen die volop worden aangemoedigd om al hun capaciteiten aan te spreken. Samen met jullie halen zij het beste uit mens en techniek.

Het resultaat? Hoogwaardige kunststof onderdelen gevormd uit duurzame relaties met klanten en medewerkers.

Spuitgieten

Spuitgieten is onze centrale dienst waar alles omheen draait. Met 43 volledig geautomatiseerde spuitgietmachines, met een sluitkracht van 50 – 700 ton, een gesloten transportsysteem en eigen gereedschapsmakerij kunnen we bijna alle thermoplastische kunststoffen verwerken. Vanuit het Limburgse Kessel bedienen we onze partners in Nederland en ver daarbuiten. Als spuitgietbedrijf zijn we altijd actief betrokken in de totstandkoming van het eindproduct.

Advies bij Productontwikkeling

Onze vakmensen en de geavanceerde spuitgietmachines maken het mogelijk om van niets, iets te maken. Tijdens een innovatief proces met onze eigen engineers en een team van de klant wordt het productontwerp goed onder de loep genomen en beoordeeld op maakbaarheid. Daarnaast wordt er gekeken naar mogelijke optimalisaties en besparingen, want de kostprijs wordt immers bepaald op te tekentafel. Uiteindelijk ontstaat er een duurzaam product of productonderdeel om samen trots op te zijn. Iedere keer weer is het een geweldig leuke uitdaging. We ontwikkelen de matrijzen, controle jigs en indien het een samenstelling betreft, de benodigde assemblagelijn met vereiste controles. Daarnaast verzorgen we de distributie van het product. Als one stop shop adviseren we in efficiëntie en kostenbesparing.

Assemblage

Half werk? Daar doen we niet aan bij Wicro Plastics. We kijken samen naar een totaaloplossing waarin onze partners met zo min mogelijk (tussen)partijen te maken hebben. Van kunststof korrel tot eindproduct in de consumentenverpakking. Daarbij is assemblage een belangrijk onderdeel. Afhankelijk van het soort product en het jaarvolume wordt er een specifieke assemblagelijn ontwikkeld waarbij goed gekeken wordt naar de verhouding automatisering en inzet van assemblagemedewerkers. Het is daarbij mogelijk om kleine series van complexe producten te maken, maar ook in een hoog tempo veel producten gereed te maken voor de verkoop. Alle productonderdelen worden (waar nodig afkomstig van andere fabrikanten) verzameld en centraal volledig geassembleerd.

Matrijsbouw

Een spuitgietmatrijs laten maken? Ook dan ben je bij Wicro Plastics aan het juiste adres! We hebben al meer dan vijftig jaar ervaring met het ontwerpen en aanmaken van matrijzen. Jaarlijks leveren onze engineers gemiddeld 100 matrijzen op naar wens van de klant. We zijn in staat om het productontwerp constructief kritisch te beoordelen op maakbaarheid, kwaliteit en efficiëntie. Matrijzen worden altijd gemaakt met West-Europees staal en aan de hand van accurate projectplanning. Want continuïteit staat in alles voorop.

cov3.jpg

Wat We Doen

door proactieve innovatie blijven we betekenisvol

cov1.jpg

Vacatures

ben je toe aan de volgende stap in je carrière?

cov2.jpg

Part Of Your Family

het moet toch beter kunnen? sneller?

cov4.jpg

Contact

mogelijkheden om contact met ons op te nemen

Laatste Nieuws

06
sept2021
Nieuwe machine

Nieuwe machine

WOW! Daar is hij dan! Onze gloedje nieuwe 700 Tonner! Hoog nodig vanwe...

10
mrt2021
Wij Lopen de Lente in voor de Kesselse Cafés en Restaurants!

Wij Lopen de Lente in voor de Kesse...

“We gaan voor een opbrengst van € 10.000,-! Doneer jij ook?” Zoals jul...

01
feb2021
‘Gelukkig ben ik goed met mijn handen’

‘Gelukkig ben ik goed met mijn hand...

Zolang de kapsalons dicht blijven vanwege de coronamaatregelen, steken...

Producten

Wist je dat?

Wicro Plastics al sinds 1951 actief is met spuitgieten van hoogwaardige kunststof producten.

We zowel spuitgiet-, lak- en assemblageactiviteiten in huis hebben.

Volg Ons

Contact

Wicro Plastics bv
Karreweg-Noord 47-49
5995 MG Kessel

Tel:  +31 (0)77 462 1216
Mail:  info@wicro.nl


KvK: 12020060