top-title over-ons

Nieuws

Wicro Plastics ontvangt Cradle to Cradle® Quality Statement

op .

Trots maken we bekend dat we als Wicro een mooie stap voorwaarts hebben  gemaakt in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onlangs heeft Wicro namelijk een Cradle to Cradle® Quality Statement voor materialen mogen ontvangen voor de grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van de inserts voor Van Houtum.

c2c

Cradle to Cradle (C2C), ofwel ‘afval = voedsel’ is een grondbeginsel van een kringloopsysteem dat er vanuit gaat dat alle materialen een voortdurende en blijvende waarde houden en steeds weer in gesloten kringlopen van productie, gebruik en recycling kunnen worden opgenomen.

Om in aanmerking te komen voor een dergelijk certificaat is het essentieel dat er met grote zorgvuldigheid gekeken wordt naar de selectie van materialen en halffabricaten. Hoe de grondstoffen van de producten gekozen, verworven, gebruikt  en uiteindelijk afgevoerd worden heeft namelijk een groot effect op de mens en op het gebied van milieu.

Onderzoeks- en C2C instituut EPEA heeft de grondstoffen PLASBLAK® PE2727 (van Cabot Corporation) en  DOW™ HDPE 25055E (van DOW Chemical Company) onderzocht op verschillende criteria en dit heeft erin geresulteerd dat bovenstaande materialen geschikt zijn bevonden voor toepassing in Cradle to Cradle Certified producten.

Wicro-spuitgieten   Wicro-assemblage   Wicro-matrijzen   Wicro-natlakken